dimarts, 13 d’octubre del 2015



34ª Trobada de Bandes de Música a Aldea

La Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) ha celebrat a l’Aldea (Baix Ebre), el 3 d'octubre la 34a Trobada Nacional de Bandes de Música de Catalunya.

Així doncs, el dissabte 3 d’octubre de 2015, més de 1.200 músics de tot el país que pertanyen a més de 30 bandes, vam actuar a la vila de l’Aldea.

Enguany l'Associació Musical Verge dels Prats d'Aldea i tot el poble d'Aldea han els amfitrions d'una trobada que va acollir 28 bandes d'arreu de Catalunya tot reivindicant la música com a transmissora de valors i cohesió, en definitiva, un espai de trobada. Tanmateix han estat convidades totes les Federacions del món associatiu cultural català i de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català.

La Trobada va retre un reconeixement sentit i especial a l’amic i company Antoni Carné i Parramón, que va morir el 6 de setembre passat, per la seva, entre moltes d’altres, contribució decisiva a cohesionar, potenciar i dotar d’eines l’associacionisme cultural català.

La Trobada Nacional de Bandes de Música de Catalunya, diada del món de les Bandes a Catalunya, se celebra ininterrompudament des de fa 34 anys en diferents localitats de la geografia catalana, tot sent una demostració d’alegria i de cultura popular que manifesta una realitat arrelada a Catalunya des de fa més de 170 anys i que ha obtingut uns nivells molt alts, tant d’excel·lència en la interpretació musical com en l’organització per part de les Societats Musicals federades. 
La Banda Municipal de Lleida es va desplaçar a Aldea amb una formació musical integrada per una cinquantena d’intèrprets.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari, tan bon punt com el nostre sistema l'hagi revisat per evitar spam serà publicat.